Nabohjælp på Vindelevgård
Nabohjælp er en fornuftig måde at forebygge indbrud på. Mange mennesker føler, at naboernes opsyn med deres bolig giver en ekstra tryghed. Blot ved en lille ekstra insats kan I hjælpe hinanden med at få jeres huse eller lejligheder til at se beboede ud, når I er bortrejst. Det gør det mindre interessant for indbrudstyven og skaber tryghed og styrker naboskabet.
Hjælp hinanden i dagligdagen
Nabohjælp er ikke kun et spørgsmål om hjælp i ferier. Også i dagligdagen kan et godt forhold til din nabo være en stor hjælp. Sørg for, at dine naboer kender din dagligdag. Så vil din nabo være opmærksom, hvis der sker noget usædvanligt. Hold også øje med jeres kvarter. Kontakt og vær hjælpsom overfor fremmede. På den måde signalerer I, at her tager man vare på hinanden. Med en lille arbejdsindsats og et styrket naboskab forebygger I kriminalitet i jeres nabolag.
Sådan aftaler I nabohjælp
Hvad enten dine naboer bor ovenpå, ved siden af eller nedenunder, kan du lave en aftale om nabohjælp. Snak med dine naboer om en ordning. Er du medlem af en grundejer- eller beboerforening, så tag det op på næste møde, eller arranger selv et med titlen "Nabohjælp". Man kan også blot samle sine naboer, på vejen eller i opgangen, og præsentere dem for ideen. Det er ikke besværligt, men en hjælp for alle.
Spørg dit lokale politi
Det lokale politi møder op med gode råd om, hvordan I bedst hjælper hinanden i netop jeres område. Desuden kan politiet udlevere mærkater til at sætte på dørene. Når tyven ser disse, er han klar over, at områdets beboere holder øje med hinanden. Er skaden alligevel sket, er det en opgave for politiet. Tag aldrig selv affære. Kontakt altid politiet, hvis noget mistænkeligt finder sted, eller et tyveri bliver opdaget. Nabohjælp skal være en sikker hjælp til dig, din nabo og politiet.
Gode råd, parcelhuse
Sørg for at boligen ser beboet ud:
- Fyld noget af dit affald i naboens affaldspose.
- Tøm postkassen.
- Slå græsset.
- Ryd sne foran huset.
- Tænd lys i huset om aftenen.
- Parker evt. din bil foran naboens hus eller i carporten.
- Hæng dit vasketøj til tørre på naboens tørresnor.
Andre gode råd
- Husk altid at give din nabo besked når du er bortrejst. Giv også et telefonnummer eller en adresse. Så kan naboen altid få fat i jer – hvis der skulle ske noget.
- Stigen i garagen eller redskabsskuret låses fast.
- Husk at holde garagen og redskabsskuret låst! Mange tyve benytter haveredskaber til opbrydning af døre og vinduer.
- Dit husnummer skal være tydeligt at se fra vejen. Det gør det lettere at finde huset, hvis der skulle opstå en nødsituation.
Hjælp hinanden!
Indbrud og hærværk kan undgås, hvis man i fællesskab aftaler at være opmærksomme på, hvad der sker i nabolaget. Nabohjælp handler om at hjælpe hinanden, holde øje med hinandens boliger, og dermed forebygge tyverier og meningsløst hærværk – uanset om man bor i hus eller etagebyggeri.